Ce trebuie să ştii despre investiţiile imobiliare

Investiția în proprietăți imobiliare trebuie să se transforme într-o sursă de venit pentru tine și familia ta, fie din închiriere fie din revânzare sau în cel mai bun caz, din cele două la un loc. Dacă banii se depreciază, imobilele în general se apreciază în timp, le crește valoarea și pe deasupra produc și lichidități (din închiriere) în tot acest timp.

Andrew Carnegie spunea la un moment că „90% din toți milionarii provin din deținătorii de proprietăți imobiliare„.

1. Documentează-te

La fel ca și în orice alt domeniu, dacă nu îl stăpânești bine, documentează-te despre acesta, analizează-l pe toate laturile și abia apoi ia decizii. Poate părea simplu la prima vedere, însă nu lua decizii decât după ce ai toate informațiile. Pentru oamenii obișnuiți, cumpărarea unui apartament cu bani munciți din greu, îi poate ajuta să-și protejeze banii așteptând ca prețul acestuia să crească în timp. De regulă rata de creștere a prețului este mai mare decât rata dobânzii bancare.

2. Ia-ți informațiile din surse de încredere

Alege ca sursă de informare doar sursele care îți prezintă încredere maximă. Ar putea fi cărți, forumuri de specializate, studii și analize financiare în domeniu, articole care sa te ghideze cum este și acesta sau profesioniști în domeniu.

O agenție imobiliară poate fi o sursă credibilă pentru informațiile legate de piața imobiliară. Un agent bun te poate învăța și ajuta în același timp:

  • să găsești cele mai bune oferte de pe piață;
  • să alegi imobilul potrivit pentru a-ți asigura flux de numerar și apreciere în timp;
  • să evaluezi o proprietate ca să știi că se pretează pentru investiție;
  • să stabilești un preț corect la care să vinzi.

Grant Cardone, unul din cei mai importanți investitori în imobiliare, spunea că „Niciun calcul nu este mai important decât fluxul de numerar-NICIUNUL„.

3. Stabilește-ți clar obiectivul

Înainte de a lua orice decizie, este indicat să ai un obiectiv clar în mintea ta, care să vizeze scopul tău principal ca investitor în imobiliare. Astfel, îți vei putea stabili acțiunile tale viitoare care să te ajute să înmulțești banii și să faci avere din imobiliare.

Investind în imobiliare, poți realiza trei lucruri foarte importante:

  • să obții bani,
  • să păstrezi banii,
  • să sporești banii.

4. Stabilește bugetul

Este foarte important să înțelegi costurile pe care le ai după achiziție (renovare și/sau amenajare, după caz, impozite, întreținere periodică și administrare) astfel încât calculul de rentabilitate și estimarea fluxului de numerar să fie unul corect. În general, investitorii în imobiliare își stabilesc bugetul combinând banii proprii cu banii obținuți de la bancă. Atâta timp cât suma obținută din închiriere este mai mare sau egală cu rata pe care o vei achita la bancă, investiția poate fi una de succes.

5. Analizează riscurile

În general, RISCUL la care te expui investind în imobiliare este direct proporțional cu gradul tău de necunoaștere al pieței imobiliare. Prețul cel mai mic la case sau apartamente nu este un indiciu că faci o investiție bună. Mai degrabă este un semn că ceva acolo este în neregulă. Pe de altă parte, un preț mare care nu poate fi argumentat simplu și obiectiv de asemenea ridică un semn de întrebare.

Atunci când prețul unei proprietăți este corect, investiția ta este pe drumul bun. Warren Buffett spunea: „Prima regulă în investiție este să nu pierzi bani. A doua regulă este … să nu uiți de prima.

6. Ia decizia

După ce ai toate informațiile corecte, dacă ai găsit unul sau mai multe imobile care se încadrează în bugetul tău și de pe urma cărora vei putea obține un flux de numerar mulțumitor, poți face marele pas spre a deveni INVESTITOR.

După părerea investitorilor importanți din piața imobiliară, cel puțin 20 de ani de acum încolo aceste investiții vor fi rentabile.

Chinezii spun așa: „Dacă te vei gândi prea mult până să faci un pas, riști să-ți petreci o mare parte din viață într-un picior„.

Ne bucurăm că ai ajuns la finalul acestui articol. Dacă ți-a plăcut, te rugăm să lași un comentariu mai jos cu părerea ta. Acest lucru ne-ar putea ajuta în activitatea noastră în viitor. Iar daca ai alte sugestii cu privire la investițiile imobiliare, te rugăm să le împărtășești cu noi mai jos în comentarii.

 

Lasă-ne un comentariu

Compară selecția

Compară